image description

Nordship Yachts Aps

Det danske værft Nordship Yachts ApS blev grundlagt i 1978 under navnet Buchwald Yachtværft. Firmaets grundlægger og indehaver Lars Buchwald startede med apteringsarbejde og som underleverandør til en række velkendte danske bådværfter. Gennem årene er der opbygget en omfattende viden fra prototyper, udvikling af kapsejladsbåde samt fremstilling af one-off projekter og bygning af flere jordomsejlere.

I 1988 erhvervede Lars Buchwald rettighederne til Nordship bådprogrammet. Dette blev starten til et omfattende udviklingsprogram, hvor alle erfaringerne fra tidligere konstruktioner blev integreret i videreudviklingen af nye Nordship modeller. Nordship-programmet dominerer i dag værftets produktion i en sådan grad, at navnet er ændret til Nordship Yachts ApS.
I starten af 90erne lancerede Nordship de første dæksalon både. I dag består programmet udelukkende af moderne og kundetilpassede dæksalonbåde. Se Nordship-modellerne her.
I 2008 kunne værftet fejre 30 års jubilæum samtidig med at man flyttede til nye lokaler på værftets nuværende adresse i Lunderskov. Dette blev fejret med en reception og en Gallafest for Nordship ejere fra det meste af Europa.

I 2018 fejrede Nordship Yachts sit 40 års jubilæum. I dag kan værftet regnes til en af de førende producenter af dæksalonbåde.